2013. január 22., kedd

Esemény előtti zöld arcmaszk

Közhely, de igaz: ilyenkor, a tél második felében már a bőrünkön is meglátszik a vitaminok hiánya, és - ha elmúltunk már tizennyolc évesek - az arcbőrünk szürkébbé, fakóbbá válik. Sokan ebben az időszakban már lelkileg is belefáradtak a hidegbe és borongásba, és az életkedvük is elfogy. (Én nagyon szeretem a januárt, de februárban már  nagyon szomjazom a tavaszt...)
Ha valamilyen különleges feladat, nagy esemény, vagy ünnepi alkalom előtt állunk, most nehezebb jó formába hoznunk a külsőnket, és mozgósítani a belső erőtartalékainkat. Érdemes ilyenkor megragadni minden olyan lehetőséget, amely ebben segít minket.

 Ez az arcpakolás is ilyen: nagyon finom, gyöngéd kényeztetés a bőrnek, igazi luxus. Az illata lelkesedéssel tölt el, és a fáradt anyákból is előhozza a nőiességet, önbizalmat. Az arc kissé piros és sokkal élettelibb lesz tőle, és ha a maszk lemosásakor, a megvizezett arcunkat körökörösen masszírozva finoman megdörzsöljük, akkor az agyag apró szemcséi az elhalt hámsejteket is eltávolítják.

 Az alga szabályozza a bőr vízháztartását, szabályozza a faggyúműködést, vitalizálja és regenerálja a bőrt, és mivel antioxidáns, késleltetheti a bőr öregedését. A bodzavirág kivonata kondicionálja és felfrissíti a laza, idősödő, fáradt bőrt. A narancsvirágvíz (más néven neroli hidrolátum) szintén regenerálja és nyugtatja a bőrt, ezen kívül kellemes, egyszerre édes és fanyarkás, kissé a jázminra hasonlító, bódító, de annál frissebb illata a lelket is kényezteti, és pozitív érzéseket kelt. Felébreszti a női erőket. A zöld agyag antiszeptikus hatású, és nyugtatja a bőrt, gyulladáscsökkentő (a gyulladt pattanások esetében is hatásos), és megköti a szennyeződéseket, méregtelenít, ezáltal megújítja és puhítja a bőrt. Ásványianyag-tartalma táplálja az arcbőrt. A szőlőmagolaj kevésbé zsírozó hatású, könnyű olaj, amely nagyon gazdag antioxidánsokban, ezért az egyik legjobb "anti aging" olaj, az érett bőr kiváló ápolója. A hegyekből származó finom levendula olaj, alig emlékeztet az általánosan elterjedt, nálunk is termelt, kicsit szúrós illatú levendulával: ez fantasztikusan virágos, édeskés, kerek, telt és puha illat. Tisztítja és nyugtatja a bőrt, valamint a lélekre is kiegyensúlyozó, nyugtató hatással van.

(TIPP a napi bőrápoláshoz: A zöld agyag a legegyszerűbb, nagyszerűbb arclemosó, a tenyérben egy kicsi port egy kis vízzel higítva esténként dörzsöljük át vele az arcunkat. Ezután ne töröljük le a vizet, illetve benedvesíthetjük narancsvirág- vagy rózsavízzel is, majd masszírozzunk bele két csepp tiszta szőlőmagolajat, ami a vízzel a bőrön keveredve képez emulziót. Ez is tökéles, sőt: luxus-bőrápolás azoknak, akik nem ragaszkodnak feltétlenül az emulziós arckrémekhez. Ha  elfogy a krémem, és nincs kedvem újat keverni, mint például most is, én is ezt teszem, és semmivel sem rosszabb, nem kevésbé hatékony ez a megoldás.)

Recept:
zöld agyag - 1 teáskanál
bodzapárlat - 1-2 teáskanál
narancsvirágvíz - 1 teáskanál
szőlőmagolaj 1- teáskanál
spirulina por (kékeszöld alga) - borsónyi
finom levendula illóolaj - 2 csepp

+ 2 TIPP a recepthez:
- Ha még hatékonyabb arc-feszesítő hatást akarunk elérni, az agyagporba a vízzel való hígítás előtt keverjünk egy késhegynyi hyaluronsavat is.

- Variációk az illóolajra:
Téli depresszió esetén keverhetünk levendula illóolaj helyett 1 csepp ilang-ilangot bele, amely nevetésre ingerel, valóban, nagyon jókedvű olaj, ugyanakkor az érett bőrnek is nagyon jót tesz. Hasonlóan az érett bőrre való illóolaj még például a rózsafa is, kevésbé romantikus, a fanyarabb illatokat kedvelő nők számára, valamint a muskotályzsálya, amelyet pedig a változó korban lévő nőknek ajánlok leginkább, hormonálisan kiegyensúlyozó hatása miatt (ebből 2 csepp is kerülhet a keverékbe).
Az én személyes kedvencem pillanatnyilag a jázmin és a vetiver keveréke, amelyet jojobaolajban higítva használok parfümként. A jázmin elmondhatatlanul virágos, édes és üde illat, a vetiver viszont a ezt az édes, bódító hatását tompítja kissé, azzal, hogy fás, földes, mohás illata egy érettebb bukéval egészíti ki a jázmint, és így sokkal mélyebbé, földközelibbé teszi azt. A vetiver erősen nyugtató hatású olaj, ideges, kimerült nőknek kifejezetten ajánlott, de a segíti a vérellátást is, és jó bőrápoló hatású. Önmagában nagyon férfias illat, viszont a jázminnal keverve, amely segít élvezni az életet (még ilyenkor is), valamint jól kezeli a depressziót, szorongást és álmatlanságot, nagyon is illik egy érettebb nőhöz.

Ennek a receptben leírt adagnak a fele is elég egy alkalommal, a másik felét egy kis tégelyben tegyük a mélyhűtőbe, és legközelebb nem kell kevergetnünk.


(Megjegyzés: az Ilcsi termékek között van egy esemény előtti arcpakolás, egészen más összetétellel, a poszt címét innen kölcsönöztem.)

Nincsenek megjegyzések: