2012. február 29., szerda

Sheavaj

Nagyon jó magyarországi forgalmazóra bukkantam

Már többször rendeltem tőlük, különböző dolgokat és meg vagyok elégedve a minőséggel.

4 megjegyzés:

Szentpyr írta...

Zsuzsi kedves, itt is köszönet nektek ezért az oldalért, nagyon klassz!

Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a krémkészítésbe néhány hónappal ezelőtt, a hatásodra. De nekem elég kudarcos a dolog, ugyanis az emulziónál elakadtam. Többször is neki futottam, de mindig rémes katyvasz keletkezik. Nem keveredik össze a kétféle fázis. Túl óvatos lennék a melegítésnél? Van rá ötleted hol hibázok?

Köszönöm, ha válaszolsz!:)

Melinda írta...

Szia, nem engem szólítottál meg ugyan, de most van időm válaszolni.
A leírtak szerint,a hőmérséklettel lehet a baj. A vízfázisnak és a zsírfázisnak az emulgálás pillanatában 70°C-on kell lennie.
Ez úgy érheted el a legkönnyebben, hogy először a vízfázist állítod a vízbe majd két perc elteltével beleteszed az edénybe a zsírfázist tartalmazó üveget is. Mikor a vízfázis gyöngyözni kezd kiveszed, a zsírfázist pedig addig hagyod melegedni míg az összetevők homogénné nem olvadnak.Ekkor emulgálod őket mégpedig úgy, hogy a zsírfázisba öntöd a vízfázist, majd rögtön elkezded keverni kb 4 percen keresztül.Ez a módszer lehetővé teszi, hogy hőmérő nélkül is kb egyszerre legyenek azonos hőfokon a különböző összetevők.
Mindenesetre semmiképp sem add fel.

L. M. Zsuzsi írta...

Szia Rita! Én is többször jártam így, mint te, általában két esetben, amikor a hőérzékeny olajokból aránylag többet tettem volna a krémbe, mint a melegítendőkből, és mivel azt nem melegítettem már, túlságosan lehűtötte a zsírfázist. Most már erre vigyázok, nem célszerű, ha a zsírfázis 3/4-e szőlőmagolaj... a Cosmión lévő receptek jók a miheztartás végett.
A másik, ami miatt kásás lett nekem néha, az a sheavaj, amit úgy őrizgettem, hogy nem olvasztottam fel egészen. Nem szabad, hogy opálos legyen a zsírfázis, olvadjon fel egészen. Ha sok a shea, és nagyon lehűti az olajat, akkor csak úgy tudom felolvasztani én is, hogy kicsit, de csak óvatosan, vissza-visszateszem a vízfürdőbe, míg átlátszó folyadék nem lesz. Remélem tudtunk segíteni valamit. Nem szabad feladni, először mindenki bénázik... meg később is néha ;-)

Szentpyr írta...

Képzeljétek, elég mákonyos állapotomban írhattam nektek, mert aztán nem emlékeztem hova, vagyis azt hittem, másik bejegyzéshez... végül arra gondoltam valamit elbénáztam és mégsem tettem közzé. Végül csak végignéztem az összes bejegyzést, és tessék!:)

Remek, érthető tanácsok! Nagyon(!!) köszönöm mindkettőtöknek!

Amint újra érdemben a blogom közelébe jutok, első dolgaim között lesz, hogy meséljek rólatok!