2012. február 28., kedd

Bedörzsölő olaj zsíros-korpás fejbőrre

A visszajelzések szerint ez az olajkeverék jól bevált erre a fejbőr-problémára, amelyet egy baktériumfertőzés okoz, és amely ilyenkor, tél vége felé szintén többeket érint.

- Kamillaolaj (macerátum) 18 g
- Neem olaj 3 g
- Ligetszépe olaj 15 g
- Levendula illóolaj 10 csepp
- Teafa illóolaj 15 csepp
- Szt Lukács gyógyolaj * 50 csepp

* ( a Szt. Lukács gyógyolaj tartalmaz: levendula illóolaj, menta illóolaj, zsálya illóolaj, cickafarkfű tinktúra, körömvirág tinktúra)

Az olajokat egyszerűen csak összekeverjük egy 1 dl-es sötét üvegben, és minden használat előtt kissé összerázzuk. Hajmosás előtt fél-egy órával kell a keveréket a fejbőrbe masszírozni, majd lehetőleg biosamponnal hajat mosni. Néhány hét alatt javulás áll be a fejbőr állapotában.

A keverék ugyanazt a hatást fejti ki, mint a zsíros korpa kezelésének orvosi módja: A keverék alkoholtartalma segít leoldani a hajhagymákhoz erősen kötődő, samponnal nem oldható zsíros korpát a fejbőrről, a teafa illóolaj pedig csökkenti a hajhagymák kórosan megnövekedett faggyútermelését. A levendula illóolaj, -erős antibiotikus és gyulladáscsökkentő hatása révén- a baktériumfertőzés ellen hat, amely a hajhagymák környezetében enyhe bőrgyulladást is okoz, a kamillakivonat, a cickafark- és körömvirág-tinktúrával együtt szintén erős gyulladáscsökkentők, és sebgyógyítók. A ligetszépe és a neem olajak pedig gazdag hatóanyagaik révén táplálják, és egészségessé teszik a megviselt fejbőrt, és erősítik a legyengült hajhagymákat.

Nincsenek megjegyzések: