2012. június 15., péntek

Jéé, ez tényleg működik!

Nem sokkal azután, hogy Melinda bejegyzést írt róla a Manukán, az én gyermekemen is megjelentek az uszodaszemölcsök. Illetve, már jó néhány hete ott voltak, de csak nemrég jöttem rá, hogy a derekán azok a kis múlni nem akaró, sőt szaporodó, és más testtájékokon is megjelenő hólyagszerűségek szemölcsök lehetnek.
Melinda kevert nekünk is egy adag olajkeveréket, mert az én készletemből még hiányoznak az ehhez szükséges olajok.
Gondoltam, 1-2 hét alatt majd biztos elmúlik. De nem! Mert már egy alkalom után szemmel láthatóan javult a helyzet, két bekenés után pedig már félig-meddig el is múltak a szemölcsök! Nagyon megdöbbentem, mert persze számítottam rá, hogy segíteni fog, de hogy ennyire hatékony ez a szer, azt nem hittem volna!
Engem ez az eset újra megerősített abban, hogy a természetes megoldások előnye nem csak abban van, hogy nem egészségtelen, mint sok más gyógyszer, hanem nagyságrendekkel hatékonyabb megoldást is kínál sok problémára.

10 megjegyzés:

Kata írta...

Szia Zsuzsi! Egy visszajelzés és egy kérés,kérdés. A krém az ekcémás bőrömre szuper volt,köszönöm!Hidratál,nyugtat és az illata is mennyei.Egy baj van csak vele,hogy már csak kb.3 napra elegendő van belőle. :)))))))))
Másik: Naptej receptet nem tesztek föl? Lassan elfogy a mi hagyományosunk és olyan jó lenne valami nem rákkeltő,bőrvédő naptej.Örömmel maradok fehér,tojok a barnaságra ( úgy is öregít),leégni viszont semmiképpen nem szeretnék.
JA és szúnyog-kullancs riasztó kencére van ötletetek?

Melinda írta...

Kedves Kata!

Zsuzsi helyett én válaszolok. Az alábbi linken találsz napvédő krémet
http://manukaolaj.blogspot.hu/2012/05/hogy-ne-egjunk-le-avagy-egy-jo-fenyvedo.html

Kata írta...

Szia Zsuzsi! Mai beszélgetésünk után még kutattam a neten és ezt találtam.Én ezt nem fogom megcsinálni- maradok a te levendula,teafa,és ha van(citronella,eukaliptusz)keveréknél,de szerintem ez is jó recept kullancs és szúnyog ellen.
Íme: 30 ml hordozó olaj (pl. olíva, vagy mandula, vagy szőlőmag), 4 csepp bergamott (ha napozni megyünk, ez kihagyható, ugyanis fényérzékenyítő), 4 csepp fenyő, 4 csepp teafa, 3 csepp eukaliptusz, 2 csepp pacsuli, 1 csepp borsmenta. Ezeket összekeverjük, majd mielőtt kimegyünk a szabadba, bekenjük magunkat, főleg a hajlatokban. Ez a keverék a már beléd fúródott kullancs eltávolítását is megkönnyíti.

Névtelen írta...

Szia. Az en kisfiamon is rengeteg szemolcs jelent meg es rohamosan szaporodik. Elkezdtuk belsoleg kezelni homeopatias gyogyszerekkel, de gondoltuk emellett kenegetnenk is ezzel az illoolaj keverekkel. Csa az a problemank, hogy nem talalunk immortella illoolajat. Csak vizes kivonatot. Azzal is el lehet kesziteni? Vagy esetleg van webaruhaz, ahol ez megvasarolhato? Elore is koszonom a valaszt. Udv Eniko

L. M. Zsuzsi írta...

Kedves Enikő!
Elnézést a késlekedő válaszért!
Immortella olajat tudomásom szerint nem lehet Magyarországon kapni, csak külföldön (aranyárban mérik, egyébként). Ha írsz egy email-címet, esetleg kereshetnénk valamilyen megoldást.

L. M. Zsuzsi írta...

a vizes kivonatot nem ismerem, de azt gondolom, biztosan nem olyan hatékony, mint az olaj.

Névtelen írta...

Szia!
Ismét Enikő vagyok, utolsó bejegyzésem óta elkészült a keverék és egy hete kenjük is a szemölcsöket és eddig a 3 legnagyobb méretű eltünt. De a sok kicsin nem változott semmi. Az lenne a kérdésem azok is el kell érjenek egy bizonyos méretet és csak utánna fognak kivörösödni és leesni, vagy így is vissza kellene húzódniuk? Ezen kívül van egy határidő, meddig lehet használni a keveréket? Úgy értem, baj lehet az, ha hetekig használjuk? Mert nekünk sajnos nem múltak el egy hét alatt. Az e-mail cimem hom_eni@yahoo.com szivesen veszek ezzel kapcsolatosan bármilyen segítséget.
Előre is köszönöm.
Szép napot
Enikő

L. M. Zsuzsi írta...

Szia Enikő!
A saját tapasztalatommal próbálok válaszolni a kérdésedre, mert azt nem tudom, hogy ennek hogyan "kellene" működnie. Azt tudom, hogy amikor elkezdtük használni ezt a keveréket júniusban, akkor tényleg szépen múlásnak indultak a szemölcsök. Aztán jött a nyár, és a kisebb alig látható szemölcsökkel nem foglalkoztunk, felhagytunk a kezeléssel. De a nyár végére megint erősen szaporodásnak indultak, lett jónéhány nagy, és sok apró, épp csak kiemelkedő. Most már napi rendszerességgel kenegetjünk hetek óta, és a nagy, vörös szemölcsök valóban sorra kifakadtak, és gyógyulásnak indultak, de a kisebbeken kevésbé látványos a folyamat. Az világos, hogy nem nőnek, nem súlyosbodnak, de az elmúlásuk nagyon lassú. Mindenesetre nem adom fel, hátha lassan de biztosan eredményes lesz a kezelés...
Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy semmiféle mellékhatása sincs ezeknek az olajoknak, hosszú távú használat alatt sem.
Vannak illóolajok, amelyek ellenjavalltak kisgyerekek, allergiások vagy asztmások, és várandós nők esetében, vannak bőrirritációt okozók, és vannak, amelyeket nem szabad napozás előtt használni, de arról nem tudok, hogy külsőleg a szervezetben akkumulálódhatna és gondot okozhatna bármelyik alkotórésze ennek a keveréknek.
Mi nem is tapasztaltunk ilyesmit.
Egyébként az immortella illóolaja ketonokat tartalmaz, és emiatt várandósokat, kisgyerekeket a tiszta olaj közvetlen használatától óvni kell, ugyanakkor kisebb koncentrációban, más olajokkal keverve Stadelmann is ajánlja pl ekcémás csecsemők kezelésére is, mert így már semmiféle nem kívánt mellékhatása nem lesz!

Névtelen írta...

'EZ TÉNYLEG MŰKÖDIK!' Ez valóban így van. A kisfiamon lévő 40 szemölcsből már csak 5 darab maradt! Október óta hűségesen kenegettük és lám meglett az eredménye! Hálás köszönet ezúton is és köszönet minden bejegyzésért!
Üdvözlettel,
Enikő

Névtelen írta...

Szia,
Erdeklodni szeretnek hogy HPV szemolcsre is hatasosak lehetnek ezek az illoolajok? Ha igen akkor hol tudnam beszerezni ezeket?
Valaszod elore is koszonom. Nikol